Språk
    Valuta
    Valutakonverteraren är endast avsedd som hjälpmedel, den bör inte ses som exakt eller i linje med valutaändringar i realtid, faktiska valutakurser kan variera. Inga rättigheter kan härledas från valutakonverteraren eller dess resultat, valutakurser kan ändras utan förvarning.

Sevärdheter som du inte får missa i Köpenhamn

Danmarks huvudstad kan inte placeras i en enda låda. Det finns något för alla, från kultur och fina restauranger till mode och historia. Vår Hop-on Hop-off-buss har många hållplatser där du kan utforska Köpenhamn. Men vilka sevärdheter måste du se för att fullborda ditt besök i Köpenhamn?

Där allt började

Stadens tidigaste befästningar byggdes 1167 av biskop Absalon på ön Slotsholmen i centrala Köpenhamn. I dag ligger Christianborgs slott på dess plats. Palatset, som danskarna kallar Christiansborg Slot, är hemvist för den danska regeringen och bör finnas med på allas lista över måste-se-platser. Sevärdheten rymmer över 800 år av historia och rymmer parlamentet, premiärministerns kansli och högsta domstolen. Och även om vissa delar fortfarande används av kungahuset är en stor del av sevärdheten öppen för allmänheten. Detta inkluderar ruinerna av biskopens slott och den medeltida fästningen som hittades när det nuvarande palatset byggdes.

Nyhavn

Den mest fotograferade delen

Nyhavn har gått från att vara en gång i tiden vara i vanrykte till att nu vara en av de mest fotograferade delarna av staden. Denna charmiga hamn med sina färgglada gavelhus och många restauranger och kaféer, som en gång var känd för öl, sjömän och prostitution, ligger mindre än 15 minuters promenad från Christianborgs slott. I hamnen finns också ett minnesmärke över de danska soldater som förlorade sina liv under andra världskriget och flera avvecklade fartyg väntar på din beskådning i vattnet.

Missa inte Den lilla sjöjungfrun

The Little Mermaid statue

Fyra Hop-on Hop-off-stationer senare, eller en tjugo minuters promenad norrut längs strandpromenaden, kommer du till den världsberömda statyn av den lilla sjöjungfrun, Den Lille Havfrue. Statyn, som ligger precis vid strandlinjen, skapades av Edvard Eriksen och är baserad på sagan av Hans Christian Andersen. Den lilla sjöjungfrun är lika ikonisk för Köpenhamn som Frihetsgudinnan för New York och Manneken Pis för Bryssel. Ditt besök i Köpenhamn är inte komplett utan den.

Och det finns så mycket mer att se. För den bästa panoramavyn över staden kan du besöka antingen det runda tornet eller stadshuset. Den bästa shoppingen hittar du längs Strøget Shopping Mile och för en av Disneys influenser för sina temaparker kan du besöka Tivoli Gardens.