Språk
    Valuta
    Valutakonverteraren är endast avsedd som hjälpmedel, den bör inte ses som exakt eller i linje med valutaändringar i realtid, faktiska valutakurser kan variera. Inga rättigheter kan härledas från valutakonverteraren eller dess resultat, valutakurser kan ändras utan förvarning.

Saker att göra i Köpenhamn med barn

Oavsett om du ska åka på en bilresa till Legoland och har bestämt dig för att lägga till några dagar i Köpenhamn till din resa eller om själva staden är ditt resmål, se till att ta med dina barn eftersom detta är en av de mest barnvänliga städerna i världen. Här kan du upptäcka vad som inspirerade Hans Christian Andersen att skriva sina många världsberömda sagor. Besök statyn av den lilla sjöjungfrun som har blivit stadens mest ikoniska symbol och som för alltid kopplar staden till sagor och barn.

Köpenhamn är utformat för att passa barnens och föräldrarnas behov. Det finns reserverade platser för barnvagnar på bussarna, barnmenyer på de flesta restauranger och ofta rabatterade biljetter för de yngre familjemedlemmarna.

Den Blå Llanetens AkvariumBoy watches stingray at Aquarium

Mellan flygplatsen och stadens centrum ligger Nordeuropas största akvarium vid vattnet. Den Blå Planet, Danmarks nationella akvarium, är hem för tusentals djur, från havsuttrar till hammarhajar, stingrockor, jättebläckfiskar från Stilla havet och arapaima. Akvariet erbjuder en unik upplevelse som kombinerar underhållning, fascination och kunskap i en spektakulär miljö. Här kan du och barnen gå vilse i havets underverk.

Barnens museum

Små barn och museer är ofta, alltför ofta, ingen bra kombination. Men på Barnens museum, som är en del av Danmarks nationalmuseum, finns det inga "rör inte"-skyltar, här kan barnen vara barn och utforska allt de ser.

Barnens museum är en lekplats inomhus där hela familjen kan ha roligt och utforska historien. Kliv ombord på ett vikingaskepp, ta plats i ett klassrum från 1930-talet för att ta reda på vad dina far- och morföräldrar lärde sig i skolan, lär dig laga mat i ett medeltida kök eller förbered slottet för en fientlig attack.

Tivoli trädgårdarFatamorgana ride at Tivoli Gardens

Tivoli trädgårdar i centrum är ett måste för alla besökare i staden. Trädgårdarna i parken är inte bara vackra och frodiga, perfekta för en lugn promenad, de innehåller också en nöjespark med massor av åkattraktioner, både gamla och nya och för både unga och gamla.

Det finns en berg- och dalbana av trä från 1914, som är en av endast sju i världen med en bromsare på varje tåg. Eller ett av parkens senaste tillskott, The Demon, en virtual reality-upplevelse där passagerarna förflyttas till ett asiatiskt universum med eldsprutande drakar och exploderande fyrverkerier. Och Fatamorgana, ett 45 meter högt torn som kombinerar tre åkattraktioner i en, så det finns något för alla familjemedlemmar.

Experimentarium

Strax norr om staden finns ett riktigt firande av nyfikenhet, som ägnar sig åt lekfull vetenskap och erbjuder timmar av nöje för hela familjen. Experimentarium är platsen för en praktisk och interaktiv vetenskapsupplevelse.

På tre våningar finns 18 interaktiva utställningar. Från Bubblearium, där barnen kan göra en såpbubbla som är så stor att den passar runt deras föräldrar, till den interaktiva filmteatern, där barnen själva tar på sig en av huvudrollerna i filmen och påverkar hur historien utvecklas. Även de yngsta kommer att upptäcka vetenskapens nöjen här, på Miniverset kommer barn i åldrarna 1-5 år att visa dig att barn är naturligt födda vetenskapsmän.

Lekplatser

Köpenhamn har 125 offentliga lekplatser spridda över hela staden. Det är inte bara många lekplatser, de finns också i många olika varianter. Från Barntrafik Lekplats där barnen på ett säkert sätt kan lära sig om trafiksäkerhet och trafikregler, till Konditaget Lüders, där barnen kan leka på en djungelgymnastik ovanpå ett parkeringshus medan de njuter av en vacker utsikt över Öresund och hamnen.

Från den vackert anlagda Kungsträdgården Lekplats i hjärtat av staden till Natur Lekplats i stadens utkanter, där barnen hittar utmaningar utomhus och lekfulla upplevelser som får pulsen att stiga. Det finns en lekplats i Köpenhamn som passar allas behov.